This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Putovanje u Indoneziju - zemlju koja je dom oko 250 000 ljudi, preko 18 000 ostrva, 8 lokaliteta na UNESCO-voj listi Svjetske baštine, zemlju koja je dom muslimanima, hindusima, katolicima, pravoslavcima, budistima… Bali, otok bogova i demona, raj i pakao na zemlji, smješten u blizini ekvatora na prijelazu iz Indijskog u Tihi okean, tropski je otok toliko slikovit da ce Vam se u prvi trenutak možda učiniti nestvarnim. Okružen je kristalno čistim plavim morem u kojem naručito uživaju surferi, dok na otoku bujaju tropske džungle, a visoki vulkani se protežu sve do oblaka. Svake večeri život na Baliju počinje svoju noćnu epizodu na mjesečini. Bali je destinacija za sve, budući da je jedinstvena mješavina modernih turističkih naselja koja su se izvrsno nadopunila s prirodom i dugim pješčanim plažama. Za surfere je najintersantnija zapadna obala otoka, gdje se nalaze neke od najboljih plaža na svijetu, a namijenjene su upravo surferima, dok je istočna strana otoka raj za porodice, s plažama od finog pijeska i mirnim morem. Krenete li u shopping na uličnim tržnicama Kuta, Sanura ili Nusa Dua, naići ćete na brojne suvenire, ali i na predmete od kože oko čije cijene se uvijek možete cjenkati.

Hoteli Cijena za rane rezervacije do 01.11.2018 Cijena za rezervacije od 02.11.2018
Hotel ★★★ Kuta ili Legian 1799 KM 1899 KM
Hotel ★★★★ Kuta ili Legian 1899 KM 1999 KM

Cijena aranžmana po osobi za minimalno 20 prijava

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

  • Avionsku kartu na relaciji Sarajevo – Doha –Denpasar – Doha – Sarajevo
  • Aerodromsku taxu
  • Smještaj u odabranom hotelu na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama
  • Transfer aerodrom – hotel - aerodrom
  • Pratilac putovanja iz Relax Tours-a (za minimalno 20 prijava)

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

  • Fakultativne izlete ( uplatu izvršiti min 15 dana prije putovanja)
  • Doplata za jednokrevetnu sobu:
  • Ručkove, večere
  • Putničko-zdravstveno osiguranje

NAPOMENA:

Kategorizacija hotela se razlikuje od države do države te navedene kategorizacije odgovaraju kvalitetu zemlje u kojoj se nalaze. U slučaju manjeg broja prijava od 20 cijena aranžmana se uvećava za 100 KM po osobi.

Program putovanja:

1. DAN / SARAJEVO – DOHA / 06.03.2019
Okupljanje grupe na aerodromu Sarajevo 2 sata prije leta: Let za Dohu u 12:00 h na letu QR 294. Slijetanje u Dohu u 19:15 h. (sva vremena su lokalna).

2. DAN / DOHA – DENPASAR – KUTA / LEGIAN / 07.03.2019
Nastavak leta za Denpasar na letu QR962 u 02:35 h. Slijetanje u Denpasar u 17:30 h (sva vremena su lokalna). Po dolasku susret sa lokalnom agencijom te transfer do hotela po izboru. Odmor i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN / KUTA / LEGIAN / 08.03.2019
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili fakultativni izlet na Bedugul & Jatiluwih rižine terase. Današnji dan provest ćemo u istraživanju okolice Ubuda; vozit ćemo se planinskim cestama i uživati u prekrasnoj netaknutoj prirodi Balija. Prvo ćemo se zaustaviti na tržnici voća i cvijeća Candi Kuning, poznatoj i po prekrasnim ružama i orhidejama. Vožnja do Bedugula koji se nalazi u blizini jezera Bratan koje ispunjava krater ugaslog vulkana Batukaru. Posjetit ćemo prekrasan hram Ulun Danu na obali jezera koji je posvećen Dewi Danu, božici vode. Nastavak vožnje prema selu Jatiluwih, gdje ćemo vidjeti poznate rižine terase po kojima je otok poznat. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4. DAN / KUTA / LEGIAN / 09.03.2019
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili odlazak na fakultativni izlet na Ubud – obilazimo centralni Bali. Posjetićemo centar umjetnosti Ubud, gdje možete kupiti tradicionalne balinežanske suvenire: predmete od drveta (balinežanske maske), zatim predmete od kamena, nakit od srebra i zlata, umjetničke predmete, slike na svili. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umjetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. U Ubudu ćemo posjetiti Monky Forest. Uveče odlazak do hrama Tanah Lot koji se nalazi na stijeni i do koga se može doći u popodnevnim satima kada je oseka. Za mnoge je odatle najljepši zalazak sunca na ostrvu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN / KUTA / LEGIAN / 10.03.2019
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili fakultativni izlet na Kintamani koji uključuje: predstavljanje tradicionalnog plesa Barong i Kris koji simboliziraju borbu dobra i zla, posjetu selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta (balinežanske maskote), selo Kintamani iz kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur, te sveti izvor Tampak Siring - lokalno stanovništvo vjeruje da izvor daruje vječnu mladost. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN / KUTA / LEGIAN / 11.03.2019
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili fakultativni izlet: Uluwatu hram i Kecak performance. Uluwatu – mali hram na vrhu visokih stijena nad oceanom. Predivan ...Izlet na kojem ćete uživati. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN / KUTA / LEGIAN / 12.03.2019
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili fakultativni izlet zalazak sunca na brodu.

8. DAN / KUTA / LEGIAN / 13.03.2019
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili fakultativni izlet: obilazak Denpasara. Ovaj dan obići ćete Denpasar – najveći i glavni grad Balija. Povratak u hotel. Noćenje.

9. DAN / KUTA / LEGIAN - DENPASAR – DOHA / 14.03.2019
Doručak te slobodno vrijeme do transfera na aerodrom u Denpasar na let QR 963 u 19:00 h za Dohu.

10. DAN / DOHA - SARAJEVO / 15.03.2019
Slijetanje u Dohu u 00:01 h te nastavak leta iz Dohe za Sarajevo na letu QR 293 u 07:00 h. Slijetanje u Sarajevo u 11:00 h ( sva vremena su lokalna).

RT