This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Beč je vijekovima bio prijestolnica Habsburške monarhije, a sada je glavni grad bogate Austrije. Beč je grad slavnih koncertnih dvorana i vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i pozorišta, što ga uz neizostavnu kupovinu u Mariahlifer strasse, čini veoma primamljivim za turiste. Centar grada okružuje veliki kružni bulevar Ringstrasse i na njemu se nalaze brojne znamenitosti: Parlament, Gradska kuća, Burgteatar, Univerzitet... Hofburg je palata iz koje su moćni Habzburzi vijekovima upravljali sudbinama naroda Evrope i velikog dijela Svijeta, a danas je muzej, kongresni centar i Predsjednička palata. Ulice Kohlmarkt, Graben i Kertnerstrasse su glavne pješačke zone grada i vode Vas do samog centra, do Štefansplaca i Štefansdoma - gotičke katedrale Svetog Stefana. Beč je grad brojnih kafića i lijepih restorana u kojima možete probati čuvene bečke specijalitete: sacher torte, wiener melange kafu, bečku šniclu… U Beču živi oko 1,6 miliona ljubaznih Bečlija udaljenih od Sarajeva samo 800 km...

Cijena aranžmana * * *
First minute cijena do 10.10.2019      
Hotel Cijena 1/3 Cijena 1/2 Cijena 1/1
Hotel Allegro 3* 279 KM 279 KM 379 KM
Redovna cijena nakon 10.10.2019      
Hotel Cijena 1/3 Cijena 1/2 Cijena 1/1
Hotel Allegro 3* 299 KM 299 KM 399 KM

*Navedena cijena u tabeli predstavlja cijenu aranžmana po osobi, u odabranom tipu sobe. (1/3 , 1/2 ili 1/1 soba)

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prevoz turističkim autobusima (klima, video/dvd, audio oprema) na navedenim relacijama prema programu
 • Smještaj u hotelu Allegro 3* ili sličan na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe )
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Beču kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

Cijena ne uključuje:

 • Fakultativne izlete, ulaznice za muzeje:
  - Beč panoramica
  - Grinzing
  - Schönbrunn
  - Parndorf
 • Putničko zdravstveno osiguranje 10,00 KM
 • Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza vozača/suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata)

Napomena:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.

SA