This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Još od srednjeg vijeka Prag nosi epitet jednog od najljepših gradova svijeta. „Zlatni Prag“, „Grad hiljadu tornjeva“ ili „Kruna svijet“ a samo su neki nazivi glavnog češkog grada. Toplina i pitomost ovog grada na Vltavi, bezbrojne građevine i spomenici koji nas vode u prošlost i svjedoče o nekadašnjoj prijestolnici europske kulture, savršeno su stopljeni s modernim segmentima, urbanim klubovima i poznatim pivnicama. Posjetite i vi jednu od najpopularnijih europskih destinacija i
istražite zašto je Prag zarobio srca mnogih umjetnika, slikara, pisaca i pjesnika...Budimpešta ima neku magnetsku privlačnost. Mirna, ali užurbana, velika metropola, ali ipak prijateljska, ona je mješavina historije uklopljene u užurbanost modernoga grada. Poznata i kao „Kraljica Dunava“, Budimpešta će vas očarati svojim mostovima i bulevarima, kuhinjom, tradicijom, pjesmom i plesom...

Broj prijava Cijena za rane rezrvacije do 30.09. Cijena za redovne rezervacije
Minimalno 40 prijava 359 KM 399 KM
Minimalno 30 prijava 399 KM 459 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Prevoz visokoturističkim autobusom
  • Smještaj u hotelima 3* ( u Budimpešti 1 noćenje i u Pragu 2 noćenja) sa doručkom, u 1/2 I 1/3 sobama
  • Pratilac grupe, troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Fakultativne izlete
  • Doplatu za 1/1 sobu
  • Putničko-zdravstveno osiguranje, lične troškove svakog putnika

OBAVEZNO: Molimo da svoje fakultativne aranžmane rezervišete minimalno 10 dana prije početka putovanja. U suprotnom, ne garantujemo za raspoloživost ugostiteljskih kapaciteta, turističkih objekata, prevoza i ostalih sadržaja koji čine gore pomenute usluge potpunim.
Napomena: Agencija zadržava pravouvećanja cijena fakultativnih izleta u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih

Program putovanja:

1. DAN / SARAJEVO – BUDIMPEŠTA / 21.11.2019
Polazak iz Sarajeva u 22:00 sata ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja do Budimpešte, sa usputnim zadržavanjem po potrebi grupe. Noćna vožnja.

2. DAN / BUDIMPEŠTA – loko / 22.11.2019
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima nakon čega slijedi fakultativni panoramski razgled grada: Parlament, Trg heroja, Crkva sv. Stjepana, Crkva kralja Matijaša, Ribarska tvrđava. Slobodno vrijeme za šetnju poznatom Vaci ulicom.. Poslije 14 sati predviđeno je prijavljivanje u hotel. Slobodno poslijepodne iskoristite za individualne aktivnosti / šoping u jednom od brojnih tržnih centara. Noćenje.

3. DAN / PRAG / 23.11.2019
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i polazak prema Pragu uz usputna zadržavanja / pauze. Dolazak u Prag u popodnevnim satima. Slobodan ostatak dana iskorisiti za vlastito upoznavanje glavnog grada Češke Republike. Predlažemo fakultativnu vožnju Vltavom sa večerom. Noćenje.

4. DAN / PRAG – loko / 24.11.2019
Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni odlazak na cjelodnevni razgled ,,Zlatnog,, grada u pratnji lokalnog vodiča, koji traje cca 4 sata. Krenut ćemo od najstarijeg dijela Praga - praškog dvorca Hradčani, koji je jedan od najvećih dvoraca na svijetu te ujedno i rezidencija čeških vladara. Obići ćemo Hradčanski trg sa stubom kuge i vidjeti brojne palače: Nadbiskupsku, Svarcenberg, Toskansku, Martinički, a počasna straža će nam poželjeti dobrodošlicu.Ući ćemo u jednu od najljepših evropskih katedrala iz 14.vijeka Sv.vida Vaclava i Vojteha. Nakon toga ćemo proći pored fascinantnog zlatnog portala, stare kraljevske palače, bazilike sv.Georgija, Zlatne ulice iz 16. vijeka koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima – Mala strana (ukoliko želite obići Zlatnu ulicu, baziliku, kraljevsku palaču i kulu daliborku - ulaznica se plača na licu mjesta-individualno). Spustit ćemo se Nerudovom ulicom prema kući kod 3 violine, Malostranskog trga, proći pored monumentalne crkve sv.Nikole i uz Mostečku ulicu izaći na najstariji most u Pragu iz 14.vijeka Karlov most,na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika, dok ulični zabavljači svih vrsta, od jazz-bendova do lutkara pružaju stalni izvor zabave. Zatim ćemo nastaviti Karlovom ulicom preko starog Isusovskog koledža Klementinuma na Starogradski Trg, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada, gdje se nalazi i spomenik Janu Husu, okružen živopisnim fasadama.Ovdje nas očekuje prelijepi astronomski sat Orloj, Tinski hram, kuća kod kamenog zvona i Kinska palača. Melantrihovom ulicom ćemo izaći na moderni Vaclavski Trg, glavna gradska ulica u kojoj se nalaze najveće praške robne kuće. Slobodno vrijeme do povratka u hotel. Noćenje.

5. DAN / PRAG – SARAJEVO / 25.11.2019
Nakon doručka odjava iz hotela te slobodno vrijeme do ca 12 h nakon čega slijedi povratak za Sarajevo uz usputna zadržavanja po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim satima na dan 26.11.

RT