This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, se prostire na 87.000 km2 i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Europe. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umjetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa.Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“. Al- Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vjekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija.

CIJENA: 999 KM za prvih 5 rezervacija ili za rezervacije do 13.07.2019
CIJENA: 1099 KM za rezervacije do 31.07.2019
Cijena za kasnije rezervacije 1199 KM - Do popune mjesta

U cijenu je uključeno:

 • Transfer autobusom, na relaciji Sarajevo - Budimpešta – Sarajevo
 • Avio karte sa taksama, ekonomska klasa
 • Hotelski smještaj na bazi 2 BB hotel 3* u Sevilji, 2 BB hotel Ibis Granada ili Don Juan 3* u Granadi ili sličan, hotel 3* u Torremolinosu na bazi 1 noćenja BB
 • Transfer i izleti prema programu putovanja, osim izleta u Cadiz – ulaznice nisu uključene u cijenu
 • Organizacija putovanja
 • Pratioc putovanja – minimalno 15 prijava
 • Ručna prtljaga do 10 kg

U cijenu nije uključeno:

 • • PZO 16 KM za osobe do 60 godina, a preko 60 cijena je 32 KM
  • Cijena fakultativnog izeleta u Cadiz je 50 € (minimalno 15 prijava)
  • Doplata za jednokrevetnu sobu - 250 KM
  • Flamenco show 40 €
  • Doplata za dodatnu torbu – cca 100 KM
  • Ulaznice za objekte od interesa kao što su: Alhambra – 50 €, La Alcazaba & Gibralfaro u Malagi – 5 €, Reales Alcazar Sevilja – 14 €, La Mezquitau Korodbi– 15 €, Plaza de toros de Ronda – 6 € i slični

Napomena: Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika.

Program putovanja:

1. DAN - SARAJEVO - BUDIMPEŠTA
Okupljanje putnika ispred zemaljskog muzeja u kasnim poslijepodnevnim satima, i vožnja prema Budimpešti sa usputnim zadržavanjima, kroz BiH, Hrvatsku i Mađarsku.

2. DAN – BUDIMPEŠTA - SEVILJA
Dolazak na aerodrom u Budimpeštu u ranim jutarnjim satima, te prijava na let za Sevilju. Let za Sevilju u 07:10. Planirano vrijeme dolaska u Sevilju je u 10:40. Po slijetanju na aerodrom, slijedi transfer do hotela. Prijava u isti je od 14h. Ostavit ćemo stvari na recepciji i otići u razgledanje centralnog dijela grada. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legendi, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovaj narod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak u hotel, slobodno vrijeme i noćenje.

3. DAN - SEVILJA – CADIZ - SEVILJA
Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Sevilje ili fakultativni odlazak u Cadiz, jedan od najzanimljivijih gradova španjolskog juga, najstariji grad na španjolskom tlu, ali i jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Razgled grada: katedrala, Torre Tavira - najznačajniji spomenik grada s prekrasnim pogledom na cijeli grad i okolicu Coste de la Luz. Šetnja uskim uličicama grada uz gradske zidine. Slobodno vrijeme. Povratak u Sevilju u poslijepodnevnim satima, te slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada.

4. DAN - SEVILJA – CADIZ - SEVILJA
Doručak, odjava iz hotelskih soba i vožnja prema Cordobi. Po dolasku u Cordobu, slijedi obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad na svijetu! Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt - La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti. Nakon čega slijedi nastavak vožnje prema Granadi središtu halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. Po dolasku u Granadu, smještaj u hotel, nakon čega slijedi zajednička šetnja ovim prelijepim gradom. Povratak u hotel, slobodno vrijeme i noćenje.

5. DAN – GRANADA I ALHAMBRA
Doručak, nakon čega slijedi odlazak do kompleksa Alhambre, veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Za večernje sate predlažemo odlazak na Flamenco show sa večerom – Fakultativno.
*** NAPOMENA – VAZNO!!! – Ulaznice u Alhambrui nisu uključene u cijenu. Agencija posreduje u nabavci istih. Prilikom rezervacije plaćaju se i ulaznice. Samo za osobe koje do kraja augusta izvrše uplata aranžmana i ulaznice možemo garantovati da će ući i u Nasrid Palaču. Za one koji se naknadno jave, možemo obezbjediti ulaznicu za Alhambru I vrtove, ali ne možemo garantovati ulaz u Nasrid Palaču.

6. DAN – GRANADA – RONDA – MARBELLA - TORREMOLINOS
Poslije doručka, odjava iz hotelskih soba i nastavak voznje prema Rondi, jednom od najstarijih gradova Španije, poznatiji kao kolijevka koride. Ronda je smještena na vrhu dvije ogromne krečnjačke stijene između kojih je provalija dubine od oko 120m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak grada u kome se nalazi jedna od najstarijih i najljepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Veliki ljubitelji koride, Ernest Hemingvej i Orson Vels, bili su česti posjetioci Ronde. Nakon šetnje gradom obilazak Koride i muzeja posvećenog koridi. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Marbelji, elitnom ljetovalištu na Costi del sol. Na putu od Ronde do marbelje, moći ćete vidjeti luksuzne vile. Po dolasku u Marbelju, zajednička šetnja starim dijelom grada, te slobodno vrijeme za šetnju i uživanje. Predlažemo da odete na ručak u neki od restorana koji se nalaze duz obale. U poslijepodnevnim satima nastavak vožnje prema Torremolinosu. Dolazak u hotel, smještaj i noćenje.

7. DAN – TORREMOLINOS – MALAGA - AERODROM
Doručak i odjava iz hotelskih soba. Današnji dan ćemo iskoristiti za odlazak do Malage, Obilazak muzeja Picasso, La manquitu, Plazu de Toros, tvrđavu La Alcazaba, utvrđenje Gibralfaro, Rimski forum. Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme. Okupljanje grupe u 17:30 I transfer na aerodrome. Prijava na let I let za Budimpeštu uz 21:15. Planirano slijetanje u Budimpeštu je poslije ponoći.

8. DAN – BUDIMPEŠTA - SARAJEVO
Nakon slijetanja u Budimpeštu, slijedi transfer prema Sarajevu. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u jutarnjim satima.

M97