This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

CIJENA ARANŽMANA
HOTEL 3*/4* (zona Top Kapi, Aksaray, Laleli…) 499,00 KM

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Let na redovnoj liniji TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul - Sarajevo
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* ili 4* u 1/2 (dvokrevetnim) sobama
 • Transfer autobusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.

CIJENA ARANZMANA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse cca 220 KM (plaćaju se u agenciji)
 • Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje:
  - PANORAMSKO RAZGLEDANJE + TOPKAPI PALATA – 35 €
  - KRSTARENJE BOSFOROM + DOLMABAHCE PALATA – 45 €
  - TURSKO FOLKLORNO VEČE – 45 €
  - EYUP, MINIATURK, PIERRE LOTI – 25 €
 • Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) 160,00 KM
 • Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM.

NAPOMENE:
• Popust za djecu od 2 do 12 godina – 10 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.
• Popust za treću osobu na pomoćnom krevetu u 1/3 (trokrevetnoj sobi) – 10% na cijenu aranžmana.
• Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
• Agencija nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će čarter letovi biti realizovani.
• Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u sezoni mogu biti otežani.

Program putovanja:

1.DAN (11.08.2019. – NEDJELJA) – SARAJEVO – ISTANBUL
Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul planirano je u 09:10h (broj leta TK1022). Dolazak u Istanbul je planiran u 12:05h, slijetanje na Međunarodni aerodrome u Istanbulu. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.DAN (12.08.2019. – PONEDJELJAK) - ISTANBUL
Doručak. Fakultativno obilazak znamenitosti starog dijela grada: Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmet džamija- Plava džamija, Aya Sofia, Topkapi Saray dvorac, odlazak u Kapali čaršiju) – slobodno vrijeme za shoping. Navečer fakultativno odlazak u nacionalni restoran, večera, turski folklor, trbušni ples, animacioni program... Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN (13.08.2019. – UTORAK) - ISTANBUL
Doručak. Nakon doručka fakultativno vožnja autobusom do zaliva Zlatni rog. Ukrcavanje na brod i vožnja po Bosforu u trajanju od cca 2 sata. Nakon vožnje po Bosforu nastavak vožnje autobusom do najljepšeg shoping centra u Istanbulu CEVAHIR. Poslijepodne fakultativni obilazak Dolmabahče-a – riznice blaga iz Otomanske imperije. Povratak u hotel. Fakultativni izlazak u jedan od klubova sa zabavom. Noćenje.

4.DAN (14.08.2019. – SRIJEDA) - ISTANBUL
Doručak. Nakon doručka planirana je posjeta Sultan Ejupu sa Miniaturkom (Turska u malom, gdje imate sve znamenitosti Turske na dlanu i svakako prilika da se uvjerite u raskoš koji ona pruža). Nakon toga odlazak prema Sultan Ejup džamiji (jednoj od ljepših u Istanbulu), slobodno vrijeme za odlazak na vidikovac Pierre Loti, gdje se možete osvježiti i uživati u pogledu na Zlatni rog. Povratak u hotel. Noćenje.

Transfer do Međunarodnog aerodroma Istanbul. Polijetanje aviona za Sarajevo planirano je u 19:20h (broj leta TK1025). Dolazak u Sarajevo je predviđen u 20:15h.

SA