This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći ui predstavlja njen kulturni, historijski i ekonomski centar. Sa blizu 14. Miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svijetu po broju stanovnika u gradskom području. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom historijskom dijelu, čija se verćina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-voj listio svjetske baštnine. Istanbul je grasd sa najvećim i najbržim ekonomskim rastom na svijetu. Na početku donosimo riječi čuvenog Alphonse de Lamartine koji je rekao: „Ukoliko bi imali prava na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu“

FIRST MINUTE CIJENA - 279,00 KM
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA - 299,00 KM

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, CAffe, Clima, Radio, DVD, VCD, Caffe),
 • 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu 3***/4**** u oblasti LALELI,
 • troškove pripreme i organizacije,
 • kratka posjeta Edirnama...
 • pratioc putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE OBUVATA:

 • fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike,
 • Individualne troškove za vrijeme putovanja
 • PZO: 12,00 KM/osoba
 • doplatata 1/1 sobu: 30,00 KM/osoba/dan

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Topkapi (Samo Selamlik) – 15 EUR
 • Aya Sofiya – 20 EUR
 • Dolmabahce (Samo Selamlik) – 15 EUR
 • Krstarenje Bosforom – 15 EUR
 • Tursko veče (GAR) - 35 EUR
 • Miniaturk + Eyup (sa uključenim ulaznicama) – 15 EUR
 • Uskudar+Marmaray+Djevojačka kula (sa uključenim ulaznicama) – 25 EUR

Program putovanja:

1. DAN SARAJEVO – ISTANBUL 05.03.2020. Četvrtak
Polazak sa dogovorenog mjesta u 10:00 h. Vožnja kroz BiH, Srbiju, Bugarsku.

2. DAN ISTANBUL 06.03.2020. Petak
Vožnja kroz Tursku. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Kratka šetnja i slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak starog dijela grada: Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi palata..). Smještaj u hotel u 14h. Nakon odmora, u 18 h Slijedi fakultativni izlet Marmaray, Azijski dio istanbul, Uskudar, i Taxi, Istiklal ulica prepune prestižnih butika, restorana, kina, najraznovrsnijih trgovina, umjetničkih galerija, kafića i pubova te klubova sa muzikom uživo. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN ISTANBUL 07.03.2020. Subota
Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Djevojačka kula…)... Fakultativno: miniaturk muzeju – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Povratak u hotel.

4. DAN ISTANBUL 08.03.2020. Nedjelja
Doručak, slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, shopping... ili fakultativni izelet u Dolmabahce Palatu. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo fakultativni izlet: tursko veče, CLUB GAR sa trbušnim plesačicama i večerom. (Povodom 8. marta) Povratak u hotel i noćenje.

5. DAN ISTANBUL – EDIRNE – SARAJEVO 09.03.2020. Ponedjeljak
Doručak, check out iz hotela i polazak prema Edirne - drugi glavni grad Osmanlijskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom (shopping), spomenikom mimaru Sinanu, Eski džamijom i karavansarajima – prilika za završni shopping (posebno slatkiša). Nastavak putovanja od Edirna prema BiH uz kraća zadržavanja grupe radi odmora.

6. DAN SARAJEVO 10.03.2020. Utorak
Dolazak u BiH u prijepodnevnim satima...

SA