This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Najljepše džamije Islama, najvrijednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? On ih nudi bez ustručavanja: rimski vijadukt i turske kupelji, bezbroj tulipana i drevne gradske zidine, podzemne cisterne, parkovi i otoci, odlična hrana, noćni život bez premca i grad neopterećen kriminalom zapadnih metropola…
Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad”…

Hotel Cijena za rezervacije do 30.05.2019 Cijena za redovne rezervacije
Ephesus 3* ili sličan – Aksaray 499 KM 559 KM

Popusti na aranžman: za djecu do 6 god sa 2 odrasla u sobi: Ephesus 3*: 120 KM; / za djecu 6 – 12 god sa 2 odrasla u sobi: Ephesus 3*: 55 KM
Hotel veće kategorije – na upit

Napomena: Ponuđeni smještajni kapaciteti u programima opisani su prema službenoj kategorizaciji dotične zemlje važećoj u trenutku izdavanja programa. Prehrana, komfor kao i druge usluge u ponudi hotela pod nadzorom su mjesnih turističkih uprava, a standardi smještaja i usluga su različiti od zemlje do zemlje i nisu usporedivi. Klijent ima mogućnost doplate za veću kategorizaciju hotela ukoliko ponuđenim hotelima nije zadovoljan.

Aranžman uključuje:

  • avionski prevoz na relaciji Sarajevo - Istanbul - Sarajevo (Turkish Airlines)
  • smještaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama sa doručkom
  • organizacija putovanja
  • pratilac grupe (sa min. 40 bukiranih putnika)
  • transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu

Aranžman ne uključuje:

  • PZO
  • fakultativne izlete i ulaznice
  • aerodromske taxe i TSC (cca 250 KM)
  • doplata za jednokrevetnu sobu

Program putovanja:

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL
Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022 u 09:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 12:00 sati, te transfer sa aerodroma do odabranog hotela (sva vremena su lokalna). Prijava i smještaj u hotel. Bićete očarani Istanbul-om (još se naziva Carigrad i Konstantinopol), grad koji je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica tri velika carstva - rimskog (330.-395.), bizantinskog (395.-1453.) i otomanskog (1453.-1923.). Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN / ISTANBUL
Nakon doručka u hotelu, predlažemo Vam fakultativni izlet koji uključuje posjetu Eyup, džamijama Sulejmaniji, Plavoj džamiji, hipodromu i cisternama - Rimski podzemni rezervoar za vodu "Cisterna Basilica", na mapi označen kao Yerebatan - nalazi se preko puta Aja Sofije, tj. preko puta glavne ulice u tom dijelu grada, kojom prolazi laki metro - vrijeme potrebno za ulaz, obilazak i kafu (čak su usred toga pod zemljom napravili i kafe) je pola sata do 40 minuta - Pola sata provedenih tamo ostavlja vrlo jak utisak. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / ISTANBUL – BURSA - ISTANBUL
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Bursu - nekad prijestolnica Otomanskog carstva, u kojoj su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran. Bursa je danas četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj. Bursu mnogi, s pravom, nazivaju biserom Bliskog istoka - "leđa" joj čuva visoka planina Uludag, a vrata ka svijetu drže otvorena obale Mramornog mora, udaljene svega 20-tak kilometara. Njene krivudave uličice i široki bulevari istovremeno čuvaju bogatu historiju i nude viziju budućnosti zemlje sa epitetom ekonomskog diva. Bursa se proteže na 62 kilometra u dužinu ispod planine Uludag i 16 kilometara u širinu. Ovaj izlet je nesto sto ne smijete propustiti. Uživat ćete. Nakon izleta, povratak u hotel. Mogućnost individualnog odlaska u šetnju Taximom. Noćenje u hotelu.

4. DAN / ISTANBUL
Nakon doručka preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Ortakoy, Krstarenje Bosforom morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Obici cete jos i ,Egipatsku tržnicu – ova tržnica u obliku slova L, a nalazi se na samom Zlatnom rogu. Sagrađena je u 17. stoljeću kao dodatak Novoj Džamiji (Yeni Camii). Nakon krstarenja odlazak na Taxim trg.Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo fakultativni grupni odlazak na orijentalnu večer u jedan od istanbulskih restorana. Zabavit ćete se uz muziku uživo i fantastičan zabavni program koji uključuje trbušne plesačice, muzičare, derviše i folklorne grupe, uživat ćete u cjelovečernjoj zabavi. Povratak u hotel i noćenje. Noćenje.

5. DAN / ISTANBUL – SARAJEVO
Nakon doručka ostavljamo Vam slobodno vrijeme za individulano uživanje u gradu. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do aerodroma najmanje 2 sata prije leta. Poslije obavljenih carinskih formalnosti, let za Sarajevo u 19:20 sati na liniji TK 1025. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 20:15 sati, (sva vremena su lokalna).

RT