This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj / trokrevetnoj sobi:
First minute do 15.10. 1.199 KM
Redovna cijena od 16.10. 1.299 KM
Doplata za jednokrevetnu sobu 390,00 KM

Cijena aranžmana uključuje:

  • Prijevoz avionom na relaciji Sarajevo -Lisabon –Sarajevo
  • Transfer autobusom: aerodrom – hotel – aerodrom uz asistenciju vodiča
  • Smještaj u hotelu na bazi 5 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim / trokrevetnom sobama
  • Boravišna taksa
  • Panoramski razgled Lisabona u trajanju od 4 sata, uz asistenciju vodiča
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • Aerodromske taxe 293,00 KM
  • Osnovno putno-zdravstveno osiguranje 12,00 KM do 60 g. / 24,00 KM preko 60 g.
  • Fakultativni izleti


Kalkulacija rađena na bazi minimalno 30 putnika

Program putovanja:

1. DAN: 17 april / petak SARAJEVO - LISABON
Sastanak grupe na aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Let za Lisabon preko Zagreba u 06:30h. Dolazak u Lisabon u 10:10h po lokalnom vremenu. Nakon obavljene pasoške kontrole, slijedi panoramski razgled Lisabona, gdje će Vam naš vodič pojasniti sve ljepote Lisabona. Nakon panoramskog razgleda odmor za kafu ili ručak. Odlazak i prijava u hotel. Noćenje.

2. DAN: 18 april / subota LISABON
Doručak u hotelu. U ranije dogovoreno vrijeme krećemo u fakultativni obilazak jedne od najljepših evropskih metropola: Lisabon! Posjet glavnim gradskim lokacijama: Belém četvrt, slikovito područje zapadno od centra grada Lisabona, mjesto čvrsto povezano sa portugalskim pomorskim otkrićima prepuno povijesnim spomenicima i brižno održavanim vrtovima; posjet spomenicima: Mosteiro dos Jeronimos ( 1501), Belem toranj (1515) i spomenik pomorskim otkrićima (1960). Vožnja do starog grada. Parkirat ćemo se u blizini, a potom prošetati do brežuljka prema St. George dvorcu odakle ima divan pogled na grad (ovaj dio izleta podrazumijeva cca. 15 minuta hoda do brda zbog prometnih uvjeta i pristupa autobusima tom dijelu grada). Zatim se spuštamo slikovitim ulicama Alfama, najstarijom četvrti grada. Dalje se vozimo duž ostalih glavnih lokacija u Lisabonu: Marques de Pombal kružni tok, Avenida da Liberdade, Restauradores i Rossi trgova. Povratak u hotel, slobodno poslijepodne za šetnju,shopping..... Noćenje.

“FADO DINNER & SHOW” – VEČERA UZ FADO MUZIKU I SHOW
Smješten u Alfama četvrti, najstariji u gradu, idealno za tradicionalni portugalski obrok. Tokom večere ćete slušati Fado, nacionalne pjesme. Često poređen sa Gospelom zbog čvrstog karaktera melodije, Fado je pjevan uz svijeće sa mističnim zvukom portugalske gitare u pozadini. Tekst pjesma može zvučati kao bluz jer neki od njih govore o izgubljenoj ljubavi ili zabranjenoj strasti ali oni su i veseli kad god je tema dobro vino, borbe s bikovima i provođenje vremena sa svojim prijateljima! Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: 19 april / nedjelja SINTRA
Doručak. Nakon doručka, fakultativni izlet u Sintru. Polazak iz hotela autocestom prema Sintri, šarmantnom gradiću koji je zbog svojih prirodnih ljepota i mikroklime portugalska kraljevska obitelj izabrala kao mjesto odmora tokom mnogih vijekova. Zbog svoje goleme povijesne pozadine i objekata, Sintra je uvrštena u UNESCO-ovu svjetsku baštinu.
Posjet kraljevskoj palati iz 14. vijeku, a potom nešto slobodnog vremena za istraživanje centra. Polazak prema Cabo da Roca, najzapadnije tačke kontinentalne Evrope. O ovom posebnom mjestu, veliki portugalski epski pjesnik, Luis de Camões je napisao: "Ovo je mjesto gdje završava zemlja i more počinje". Vožnja obalnim područjem Guincho, dolazak u Cascais, nekadašnje ribarsko selo koje je danas više orijentirano na usluge i turizam. Ako vrijeme dopusti, nešto slobodnog vremena će se dati u Cascais Bay. Povratak do hotela. Uveče organizovani /fakultativni/ odlazak na Fado večeru.

4. DAN: 20 april / ponedjeljak BATALHA / NAZARE / OBIDOS
Doručak u hotelu. Nakon doručka fakultativni izlet - odlazak u Batalhu, tamo ćemo posjetiti portugalsko Gotičko remek djelo koje je klasifikovan u UNESCO-ovu Međunarodu listu kulturne baštine. Manastir Santa Maria Viktoria datira iz (14-16. vijeka) – i spada u jedno od nacionalnih obilježja. Specijalno priznanje moramo pokloniti kapeli Osnivača, kojom dominira veličanstveni mrlja-zastakljeni prozori ”Cloister”, i nedovršena kapela (Manuelino). Slijedeća stanica je ribarsko selo Nazare. Slikoviti ribarski grad u kojem se nakon obilaska Sintre, nalazi jedan od ljepših pogleda na tačku iznad Atlanskog okeana. Do povratka u hotel predlažemo da ostatak slobodnog vremena provedete na plaži uz riblje specijalitete. Nakon slobodnog vremena i ručka (nije uključen u cijenu), polazak za Obidos, srednjevijekovni grad koji dominira svojim zidinama. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: 21 april / utorak EVORA
Doručak. Slobodan dan za odmor, individualne aktivnosti. Noćenje

6. DAN: 22 april / srijeda LISABON - SARAJEVO
Doručak u hotelu. Transfer iz hotela do aerodroma. Let u 11:00h iz Lisabona za Sarajevo preko Zagreba. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 22:50h.

VIP