This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Maldivi - Maldive čini arhipelag od 26 atola sa ukupno 1190 otoka, od kojih je 200 otoka nastanjeno, dok je 87 u potpunosti pretvoreno u ekskluzivna turistička odredišta. Ostatak arhipelaga je nedirnuta priroda usred Indijskog oceana - visina otoka rijetko doseže 2 metra, što je pravo prirodno čudo. Arhipelag ukrašen kokosovim palmama s blistavim bijelim plažama, tirkiznim lagunama, čistim toplim morem i koraljnim grebenima prepunim raznolikom tropskom florom i faunom... na Maldivima se snovi ostvaruju.

Cijena aranžmana po osobi
/ min 30 prijavljenih/
CIJENA ZA RANE REZERVACIJE DO 20.07. CIJENA ZA REDOVNE REZERVACIJE:
Hotel Kani Grand Seaview at Maafushi 4*ili sličan 2599 KM 2699 KM
Hotel Arena Beach 4*ili sličan 2799 KM 2899 KM

Popusti za djecu:

 • Hotel Kani Grand Seaview at Maafushi 4*: dijete do 1,99 god ima popust na aranžman 1900 KM / dijete 2 – 12 godina ima popust na aranžman: 390 KM
 • Hotel Arena Beach 4*: dijete do 1,99 god ima popust na aranžman 1900 KM / dijete 2 – 12 godina ima popust na aranžman: 430 KM

U cijenu uključeno:

 • Let na relaciji Sarajevo-Doha– Maldivi – Doha – Sarajevo
 • Aerodromske taxe
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* na bazi polupansiona
 • Svi transferi navedeni u programu
 • Pratilac putovanja iz agencije na minimalno 30 prijavljenih

U cijenu nije uključeno:

 • Fakultativne izlete
 • Doplata za 1/1 sobu:
 • Osiguranje
 • Ručkove
 • Bilo koje druge troškove koji nisu navedeni pod aranžman uključuje

Program putovanja:

1. DAN / 20.11./ SARAJEVO – DOHA
Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Dohu u 12:00 h na letu QR 294. Slijetanje u Dohu planirano je u 19:15 h. Odmor do nastavka leta.

2. DAN /21.11./ DOHA – MALE – MAAFUSHI
Nastavak leta za Male planiran je u 02:10 h na liniji QR 672 (SVA VREMENA SU LOKALNA). Slijetanje na Maldive u 09:00 h te transfer do hotela. Smještaj u hotel i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje i upoznavanje sa novom kulturom… Večera. Noćenje.

3. DAN - 8. DAN / 22.11. –28 .11. / MAAFUSHI
Sigurno ste ponekad sanjarili o svom mjestu pod suncem, usamljenom otoku usred okeana, tirkizna boja mora i pješčane plaže s palmama kao iz najljepših reklama... na Maldivima se snovi ostvaruju. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim pješčanim plažama otoka. Odmor na Maldivima upotpunjujemo FAKULTATINIM izletima:
Ronjenjenje i snorkling –Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svijetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba, dvije stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu. Za sve one koji žele užovati u ljepoti morskih dubina postoje škole ronjenja koje rade po strogim kriterijumima i programima najpriznatije svjetske ronilačkih organizacija. Početnici mogu da se oprobaju u plićoj vodi koja obiluje šarenim podvodnim svetom. Nakon toga mogu nastaviti na naprednije lokalitete i izlete sa brodića. Bilo da ronite na obližnjem grebenu ili ste krenuli na zaron sa broda, srešćete se sa stanovnicima okeana, poput šarenih ribica najrazličitijih dimenzija i oblika, kornjačama, ražama, mantama i drugim stvorenjima. Raznobojni korali su takođe očaravajući. ,Za sertifikovane ronioce mogući su dublji zaroni i čak zaroni na olupinama brodova. Ukoliko se opredijelite za ronjenje, ovo će biti jedno od najlepših iskustava sa putovanja i pamtićete ga dugo, jer ovo mjesto obiluje svim onim što jedan podvodni tropski raj ima da pruži.
Uzivjate u pješčanim adama, u nestvarno bijelom i čistom pjesku i različitim nijansama plave i zelene vode. Odmorite se i uživajte u čarima Indijskog okeana. Ukoliko želite uživati u dobroj hrana na osamljenom ostrvu, kupati se u čistom moru, istražite podvodni svijet i koralne grebene u samoći, domaćini nude izlete na neke od mnogih nenaseljenih ostrva.
Potraga i snorkling sa kit ajkulom. Svi vole da plivaju sa delfinima, ali plivanje sa kit-ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ove ajkule vole ljude, pa im se može prići prilično blizu i čak se slikati sa njima.

9. DAN / 28.11 / MAAFUSHI - DOHA
Na dan 28.11. odjava iz hotela, slobodno vrijeme te transfer do aerodroma radi leta za Dohu. Let za Dohu je QR 675 u 20:20 h , a slijetanje je u 23:20 h. (SVA VREMENA SU LOKALNA). Odmor do nastavka leta.

10. DAN /29.11./DOHA - SARAJEVO
Prijava na let QR 293 te poljetanje za Sarajevo u 07:00 h. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 11:00 h. (SVA VREMENA SU LOKALNA)

RT