This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Maldivi - Maldive čini arhipelag od 26 atola sa ukupno 1190 otoka, od kojih je 200 otoka nastanjeno, dok je 87 u potpunosti pretvoreno u ekskluzivna turistička odredišta. Ostatak arhipelaga je nedirnuta priroda usred Indijskog oceana - visina otoka rijetko doseže 2 metra, što je pravo prirodno čudo. Arhipelag ukrašen kokosovim palmama s blistavim bijelim plažama, tirkiznim lagunama, čistim toplim morem i koraljnim grebenima prepunim raznolikom tropskom florom i faunom... na Maldivima se snovi ostvaruju.

Hotel Kaani Grand Seaview 4*ili sličan Cijena za rezervacije do 31.12.2019 Cijena za rezervacije od 01.01.2020
Minimalno 20 prijava 2499 KM 2599 KM
Minimalno 15-20 prijava 2599 KM 2699 KM
Napomena: U slučaju manjeg broja prijava od 15 putnika, cijena aranžmana se uvećava radi primjene individualnih cijena.    

U cijenu uključeno:

  • Let na relaciji Sarajevo-Doha– Maldivi – Doha – Sarajevo
  • Aerodromske taxe
  • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* na bazi polupansiona
  • Svi transferi navedeni u programu
  • Pratilac putovanja iz Relaxa na minimalno 20 prijavljenih

U cijenu nije uključeno:

  • Fakultativne izlete
  • Doplata za 1/1 sobu:
  • Osiguranje
  • Ručkove
  • Bilo koje druge troškove koji nisu navedeni pod aranžman uključuje

Program putovanja:

1. DAN / 26.02./ SARAJEVO – DOHA
Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Dohu u 12:00 h na letu QR 294. Slijetanje u Dohu planirano je u 19:15 h. Odmor do nastavka leta.

2. DAN /27.02./ DOHA – MALE – MAAFUSHI
Nastavak leta za Male planiran je u 02:10 h na liniji QR 672 (SVA VREMENA SU LOKALNA). Slijetanje na Maldive u 09:00 h te transfer do hotela. Smještaj u hote. Slobodno vrijeme za odmor… Večera. Noćenje.

3. DAN - 8. DAN / 28.02. –04 .03. / MAAFUSHI
Sigurno ste ponekad sanjarili o svom mjestu pod suncem, usamljenom otoku usred okeana, tirkizna boja mora i pješčane plaže s palmama kao iz najljepših reklama... na Maldivima se snovi ostvaruju. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim pješčanim plažama otoka. Odmor na Maldivima upotpunjujemo FAKULTATINIM izletima:
Ronjenjenje i snorkling –Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svijetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba, dvije stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu. Za sve one koji žele užovati u ljepoti morskih dubina postoje škole ronjenja koje rade po strogim kriterijumima i programima najpriznatije svjetske ronilačkih organizacija. Početnici mogu da se oprobaju u plićoj vodi koja obiluje šarenim podvodnim svetom. Nakon toga mogu nastaviti na naprednije lokalitete i izlete sa brodića. Bilo da ronite na obližnjem grebenu ili ste krenuli na zaron sa broda, srešćete se sa stanovnicima okeana, poput šarenih ribica najrazličitijih dimenzija i oblika, kornjačama, ražama, mantama i drugim stvorenjima. Raznobojni korali su takođe očaravajući. ,Za sertifikovane ronioce mogući su dublji zaroni i čak zaroni na olupinama brodova. Ukoliko se opredijelite za ronjenje, ovo će biti jedno od najlepših iskustava sa putovanja i pamtićete ga dugo, jer ovo mjesto obiluje svim onim što jedan podvodni tropski raj ima da pruži.
Uzivjate u pješčanim adama, u nestvarno bijelom i čistom pjesku i različitim nijansama plave i zelene vode. Odmorite se i uživajte u čarima Indijskog okeana. Ukoliko želite uživati u dobroj hrana na osamljenom ostrvu, kupati se u čistom moru, istražite podvodni svijet i koralne grebene u samoći, domaćini nude izlete na neke od mnogih nenaseljenih ostrva.
Potraga i snorkling sa kit ajkulom. Svi vole da plivaju sa delfinima, ali plivanje sa kit-ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ove ajkule vole ljude, pa im se može prići prilično blizu i čak se slikati sa njima.

9. DAN / 05.03. / MAAFUSHI - DOHA
Na dan 05.03. odjava iz hotela, slobodno vrijeme te transfer do aerodroma radi leta za Dohu. Let za Dohu je QR 675 u 20:20 h , a slijetanje je u 23:30 h. (SVA VREMENA SU LOKALNA). Odmor do nastavka leta.

10. DAN /06.03./DOHA - SARAJEVO
Prijava na let QR 293 te poljetanje za Sarajevo u 07:00 h. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 11:00 h. (SVA VREMENA SU LOKALNA)

RT