This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Milano - Najveći je grad sjevera Italije, centar regije Lombardija u najbogatiji grad Italije. Pun tajni i iznenađenja, Milano je grad u kome možete naučiti o Italiji više nego u bilo kom drugom dijelu zemlje. Zapanjujuće lijep zamak Sforce u čijem je okruženju 3.500 statua, nestvarni Duomo, čuvene gotske katedrale, milanska Skala. Sinonim elegancije, stila i ljepote. Milano je i centar glamura, modna prestonica Evrope i mjesto odakle nam dolaze modni trendovi. Zato je i šetnja ulicom Montenapoleone, ulicom butika, doživljaj koji ćete pamtiti čitav život. Milano će Vas oduševiti.
Grad je stvoren od krajnosti: navike i raznovrsnosti, bogatstva i siromaštva...

Hotel B&B Milano Sesto San Giovani 3* ili sličan Cijena za rane rezervacije do 30.09. Cijena za redovne rezervacije
Minimalno 40 uplata 299 KM 359 KM
Minimalno 30 uplata 359 KM 399 KM

Aranžman uključuje:

  • autobuski prijevoz na relaciji Sarajevo – Milano - Sarajevo
  • smještaj u hotelu u 1/2 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
  • organizacija putovanja
  • pratilac grupe (sa min. 30 bukiranih putnika)

Aranžman ne uključuje:

  • PZO
  • doplata za jednokrevetnu sobu: 125 KM
  • fakultativne izlete i ulaznice
  • boravišnu taxu koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi 3 eur po osobi i danu

Program putovanja:

I DAN / SARAJEVO – VERONA / 22.11.2019.
Polazak iz Sarajeva u 18 h ispred Zemaljskog Muzeja. Noćna vožnja prema Italiji sa usputnim zadržavanjem po potrebi grupe.

II DAN / VERONA – MILANO / 23.11.2019.
Doalzak u Veronu u jutarnjim satima. Fakultativni obilazak grada ljubavi. Razgled grada poznatog po čuvenoj zabranjenoj i tragičnoj ljubavi Romea i Julije, tako dobro opisanoj u istoimenom djelu Williama Shakespearea: Ovom prilikom možete vidjeti PIAZZA DEI SIGNORI - PIAZZA DELLE ERBE - JULIJINA KUĆA - PIAZZA BRA - ARENA DI VERONA. Nastavak vožnje ka Milanu. Check in u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

III DAN / MILANO - locco / 24.11.2019.
Doručak. Nakon doručka preporučujemo poludnevni fakultativni obilazak Milana uz pratnju lokalnog vodiča na našem jeziku (bez ulaznica) obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagradjene u gotskom stilu a koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu ,Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII veka i najprije je napravljena kao Gradska vjećnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvodjenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV veka. Obilazak se završava posjetom utvrdjenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sada muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i posljednje Mikelandjelovo delo - Pijeta Rondanini. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

IV DAN / MILANO – SARAJEVO / 25.11.2019.
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom ka Bosni i Hercegovini uz usputna zaustavljanja po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo oko ponoći.

RT