This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Hotel Cijena 1/3 Cijena 1/2 Cijena 1/1
First minute cijena do 30.08.2019.      
Hotel 4* 349 KM 349 KM 489 KM
Regularna cijena nakon 30.08.2019.      
Hotel 4* 379 KM 379 KM 519 KM
Navedena cijena u tabeli predstavlja cijenu aranžmana po osobi, u odabranom tipu sobe.      

Cijena uključuje:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV , CD, DVD – VIDEO...)
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3/4* u Milanu
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

Cijena ne uključuje:

 • Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje:
  - MILANO RAZGLEDANJE – 10 €
  - LUGANO – KOMO – 30 €
  - GENOVA + SHOPPING SERAVALLE OUTLET – 25 €
 • Putničko zdravsveno osigruranje (PZO) 12 KM
 • Boravišna taksa 5 € po osobi po noćenju (plaća se na recepciji hotela)

Napomena:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.

Program putovanja:

1. DAN (UTORAK) 15.10.2019. SARAJEVO- MILANO
Sastanak grupe u zakazano vrijeme ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja autobusom kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN (SRIJEDA) 16.10.2019. MILANO
Po dolasku, panoramsko razgledanje Milana - grad koji se smatra modnom prijestolnicom i centrom glamura i fudbala: milanska Katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primjera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i Milanska skala... Smještaj u hotel nakon 14.00h. Slobodno vrijeme za individulne aktivnosti . Noćenje.

3. DAN (ČETVRTAK) 17.10.2019. MILANO – LUGANO (ŠVICARSKA) - JEZERO KOMO - MILANO
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili mogućnost fakultativnog izleta za Švajcarsku i odlaska na jezero Komo... Dolazak u bajkoviti grad Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano...Nastavak putovanja ka jezeru Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji... Po dolasku na jezero slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju. Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje.

4. DAN (PETAK) 18.10.2019. MILANO – GENOVA – SERRAVALLE OUTLET - MILANO
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili cijelodnevni fakultativni izlet u Genovu i posjeta outlet village-u Serravalle. Po dolasku u Genovu slijedi razgledanje grada: Trg Ferrari sa bronzanom fontanom, Duždeva palata, Kolumbova kuća, Porta Soprona, Duomo, palata Sv.Đorđa... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Polazak iz Genove i usputna posjeta outlet village-u Serravalle. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN (SUBOTA) 19.10.2019. MILANO – SIRMIONE - SARAJEVO
Doručak.Polazak za BiH...svraćanje u Sirmione, poznati gradić na jezeru Garda. Nakon kraćeg razgledanja nastavak puta za BiH. Noćnja vožnja

6. DAN (NEDJELJA) 20.10.2019. BIH
Očekivani dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.

SA