This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Milano je prijestolnica Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Kao modni centar privlačan je za kupovinu - tu su Armani, Versace, Prada, Gucci, Dolce & Gabbana i brojni drugi svjetski poznati dizajneri. Grad je isto tako i svjetska prijestolnica namještaja i kućnih potrepština. Posjetite Milano - najveći modni centar Evrope! Uživajte u prelijepim trgovima, živopisnim restoranima i prelijepim radnjama visoke mode!

 

SMJEŠTAJ                              CIJENA ZA PRVIH 20 REZERVACIJA                 REDOVNA CIJENA

Hotel 3*** okolina Milana                       199,00 KM                                                  239,00 KM

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO...)
  • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 4**** u široj gradskoj zoni MILANA
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Putničko zdravstveno osigruranje (PZO) 10 KM
  • Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 3 do 5 EUR-a po osobi po danu)
  • Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti.

Fakultativne izlete:

  • Milan panoramica – 15 EUR
  • Genova + Serrevalle shoping centar – 30 EUR
  • Como + Lugano – 25 EUR
  • ulaznice za diskoteke i muzeje.

Program putovanja:

1. DAN SARAJEVO- MILANO 14.02.2020. Petak
Sastanak grupe u zakazano vrijeme polazak sa dogovorenog mjesta. Vožnja autobusom kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN MILANO 15.02.2020. Subota
Po dolasku, fakultativno razgledanje Milana - grad koji se smatra modnom prijestolnicom i centrom glamura i fudbala: milanska Katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primjera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i Milanska skala... Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti . Noćenje.

3. DAN MILANO – GENOVA – SERREVALLE 16.02.2020. Nedjelja
Doručak. fakultativni izlet, Genova je šesti po veličini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takođe je najveća luka Italije, čiji je stari grad pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svjetionik La Lanterna (najstariji svjetionik na svijetu, koji još uvijek radi), kuća Kristofera Kolumba... Nakon obilaska slobodno vrijeme. U posljepodnevnim satima polazak iz Genove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara - outlet Serravalle. Slobodno vrijeme za kupovinu... Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje. Noćenje.

4. DAN MILANO – COMO - LUGANO – BiH 17.02.2020. Ponedjeljak
Doručak. Fakultativno Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji ...Po dolasku na jezero slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelijepom italijanskom jezeru. Nastavak putovanja za Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Polazak za BiH u večernjim satima. Noćna vožnja preko Italije i Slovenije...

5. DAN MILANO – BiH 18.02.2020. Utorak
Nastavak vožnje preko Hrvatske i BiH. Očekivani dolazak u BiH prijepodnevnim satima.

SA