This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Ako ste dovoljno sretni da doputujete u Paris, grad svjetlosti će vam na mnogo načina poželjeti dobrodošlicu! Paris čak i iskusne putnike ponovo privlači k sebi novim restoranima, izložbama ili prodavnicama u kojima možete »ispeglati« svoje kreditne kartice... U ovom magnetski privlačnom gradu možete udovoljiti i svojim najmlađim odlaskom u Disneyland, koji oduševljava sve generacije... Uživajte!

U CIJENU UKLJUČEN RAZGLED GRADA UZ PRATNJU LOKALNOG VODIČA!

Hotel Cijena za rane rezervacije do 01.06. Cijena za redovne rezervacije
Hotel Ibis Paris la Defence ili sličan 3* 999 KM 1099 KM
Hotel Novotel Paris la Defence 4* 1099 KM 1199 KM

Cijene za djecu:

 • Ibis la Defence 3* – nema pravih trokrevetnih soba, u sobi sa 2 odrasla može biti dijete do 12 godina na zajedničkom ležaju. Cijena za dijete do 12 god: 659 KM + taxe
 • Novotel la Defence 4* - dvoje djece do 16 godina mogu spavati u sobi sa 2 odrasla. Cijena za dijete do 16 god.: 699 KM + taxe

Napomena: U SLUČAJU MANJEG BROJA PRIJAVA OD 20 CIJENA ARANŽMANA SE MOŽE UVEĆATI

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • avionski prevoz na relaciji Sarajevo – Zagreb – Paris – Zagreb Sarajevo
 • transfer aerodrom–hotel–aerodrom u Parisu
 • smještaj u odabranom hotelu u 1/2 sobama, na bazi noćenja sa doručkom
 • pratilac putovanja (ukoliko putuje min. 20 putnika)
 • doček i asistencija grupe (ukoliko putuje min. 20 putnika)
 • GRATIS razgled Pariza uz pratnju vodiča u trajanju cca 3h bez ulaznica (ukoliko putuje min. 20 putnika)
 • troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • aerodromske taxe (promjenive do dana izdavanja) cca 260 KM
 • fakultativne izlete i ulaznice
 • troškove osiguranja
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 390 KM

Program putovanja:

I DAN /24.10.2019 / SARAJEVO – ZAGREB - PARIS
Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije leta. Let za Paris na liniji OU 341 u 06:20 h. Slijetanje na aerodrom u Zagrebu u 07:10 h te nastavak leta za Paris u 09:00 h. Slijetanje u Paris na liniji OU 470 u 11:05 h. Po dolasku na aerodorm nas čeka asistencija i transfer, a Relax Tours Vam po dolasku poklanja GRATIS panoramski razgled Parisa uz pratnju lokalnog vodiča (ukoliko putuje minimalno 20 osoba). Dolazak i smještaj u hotel (check in oko 14-15 h ). Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

II DAN / 25.10.2019 / PARIS - LOCCO
Poslije doručka preporučujemo fakultativni odlazak i razgled jednog od najbogatijih svjetskih muzeja - impresivnog Palais du Louvre, koji je 700 god. bio rezidencija francuskih kraljeva, do njihovog preseljenja u Versailles, a sada čuva najpoznatiju svjetsku kolekciju umjetničkih djela. Mona Lisa, Veronesa, Kanini svatovi, Zlatni salon Napoleona III (individualni razgled). Nakon razgleda ostavljamo vam vrijeme za individualni obilazak velikih i poznatih robnih kuća poput: Galerie Lafayette i Le Printemps... ili slobodno vrijeme za druge aktivnosti. Nakon razgleda, navečer, moguć fakultativni zajednički odlazak na romantičnu vožnju brodom rijekom Senom s brojnim osvijetljenim mostovima i spomenicima koje ćete biti u prilici vidjeti iz potpuno drugačije perspektive. Noćenje u hotelu.

III DAN / 26.10.2019 / PARIS - LOCCO
Nakon doručka, dan iskoristite za fakultativni obilazak veličanstvenog dvorca Versailles: individualna šetnja kraljevskim apartmanima, Dvoranom Ogledala, te vrtovima i perivojima Luja XIV “kralja Sunca”, a u poslijepodnevnim satima preporučujemo fakultativno šetnju Latinskom četvrti. U večernjim satima toplo preporučujemo fakultativni odlazak u jedan od nacionalnih restorana ili u Moulin Rouge, jedan od najpoznatijih svijetskih kabarea odakle potiče najpoznatiji francuski ples „Kan-kan“... ili Crasy Horse. Povratak u hotel i noćenje.

IV DAN / 27.10.2019 / PARIS - DISNEYLAND
Nakon doručka preporučujemo fakultativni/individualni odlazak u zabavni park Disneyland udaljen 32 km od Pariza. Uronite u svijet bajke s mnogobrojnim atrakcijama, brojnim vožnjama, predstavama, paradama, prodavnicama, dvorcem, brodovima, jezerima i atraktivnom vegetacijom! Putnici koji ne žele ići u Disneyland, mogu iskoristiti cijeli dan u Parizu za individualne aktivnosti ili fakultativno odlazak na šetnju Montmartrom od 11:00 – 13:00 h. Nakon predivnog dana, povratak u hotel i noćenje.

V DAN / 28.10.2019 / PARIS – ZAGREB - SARAJEVO
Nakon doručka odjava iz hotela te slobodno vrijeme do transfera na aerodrom - let za Sarajevo na liniji OU 471 u 12:30 h. Slijetanje na aerodrom u Zagrebu u 14:20 h. Nastavak leta za Sarajevo na liniji OU 342 u 21:10 h. Dolazak u Sarajevo u 22:00 h.

RT