This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Kada zamislite Italiju, da li obavezno zamislite prekrasne renesansne kupole, srednjevjekovne uličice i palate? Ako je tako, ne smijete propustiti gradove u ovoj regiji. Modena još uvijek ima mnogo originalnih zgrada iz 10. i 11. vijeka, uključujući i izuzetnu Duomo palatu i Knežev dvor i gradski hol iz 17. veka. Ferrara, nezavisna i moćna, postala je jedan od najpoznatijih italijanskih gradova 15. stoljeća i danas ima neke od najbolje očuvanih srednjevjekovnih zidina u Italiji. Bolonja je takođe procvjetala, politički i umjetnički, tokom renesanse, sa umjetnicima bolonjske škole, uključujući Annibale Carracci, Domenichino, i Guercino; Grad još uvijek ima svoje srednjevjekovne kule i renesansne palate i najstariji Univerzitet u Evropi. A Parmu, s romanskom Duomo palatom, gotičkim crkvama i gracioznim renesansnim palatama i pozorištima, zaista vrijedi posjetiti! Kuhunja regije Emilija Romanja se smatra najboljom u Italiji, a ovo je regija i odakle su potekli Ferari, Lamburgini, Maserati i Dukati.

FIRST MINUTE CIJENA - 279,00 KM
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA - 319,00 KM

CIJENA ARANŽMANA UKJUČUJE:

  • Prevoz turističkim autobusima (klima, video/dvd, audio oprema)
  • Smještaj u hotelu sa 3/4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u široj gradskoj zoni Praga
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Pragu kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje, diskoteke...
  • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO): 8KM,
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 50 KM,
  • Doplata za posebno sjedište u autobusu: 40,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedištaza stolom, sjedišta iza 2. vrata)
  • Doplata za dodatno sjedište u autobusu: 80,00 KM

FAKULTATIVNI IZLETI:

  • Prag panoramica – 15€/osoba
  • Krstarenje Vltavom – 15€/osoba
  • Beč –10€/osoba

Program putovanja:

1. DAN, 05.03.2020. (Četvrtak) BiH, Sarajevo
Polazak u poslijepodnevnim satima iz Sarajeva, Zemaljski muzej. Vožnja kroz BiH, prema Hrvatskoj. Noćna vožnja.

2. DAN, 06.03.2020. (Petak) BiH, Sarajevo
Noćna vožnja kroz Sloveniju a zatim kroz Italiju, kraj Venecije, Vićence , Verone do gradića Carpi koji se nalazi 20 km severno od Modene. Grad je biser renesanse sa predivnim trgom Martiri koji je okružen kolonadama, zamkom porodice Pio koji je podignut u 16 veku, gradskom bibliotekom i katedralom. Nastavak vožnje prema Modeni. Modena je treći po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja. Poznata po proizvodnji balzamiko sirćeta. Modena je, takođe, čuvena i po tome što je rodno mjesto poznatog italijanskog tenora, pokojnog Lućana Pavarotija ali i Enca Ferarija, čiji su domovi pretočeni u muzej. Po dolasku slijedi šetnja sa vodičem gradski jezgrom – Duomo jedna od najljepših romaničkih katedrala u Italiji. Torre Ghirlandina, toranj koji je simbol rivalstva Modene i Bolonje. Nakon obilaska slijedi nastavak vožnje prema Parmi. Dolazak u Parmu. Smještaj grupe u hotel. (šira gradska zona). Slobodno veče. Noćenje

3. DAN, 07.03.2020. (Subota) BiH, Sarajevo
Doručak u hotelu. Parma je drugi po veličini grad u pokrajini Emilija Romanja. Područje Parme poznato je i kao dolina hrane, dom je nekih od najpoznatijih italijanskih prehrambenih proizvoda uključujući i Poseciutto di Parma, Mutti pomodoro, Culatello di Zibelo i mnogih drugih. Obilazak centra sa vodičem: Trg Garibaldi, romanska katedrala i krstionica iz 11 stoljeća, Epska palata. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Noćenje

4. DAN, 08.03.2020. (Nedjelja) BiH, Sarajevo
Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema Bolonji.Po dolasku slijedi obilazak Bolonje u pratnji vodica: lagana šetnja natkrivenim ulicama sve do Piazza Maggiore na kojoj se nalaze Fontana di Nettuno, Bazilika Svetog Petronija, Palazzo dei Notai, Palazzo d'Accursio, Palazzo del Podesta. Zatim idemo do dva najpoznatija tornja grada Bolonje (Torre Asinelli i Torre Garisenda) . Nastavak vožnje prema Ferarri, dolazak u Ferraru, jedan od najljepših talijanskih gradova umjetnosti, stari grad Ferrare Unesco proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Kraći obilazak starog grada od dvorca Este do katedrale sv. Jurja. Slobodno vrijeme za kafu ili ručak. Nastavak puta prema Sloveniji (noćna vožnja)

5. DAN, 09.03.2020. (Ponedjeljak) BiH, Sarajevo
Predviđeni planirani dolazak na odredište u jutanjim satima.

SA