This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Kada Vam kažu RIM, sigurno vam na pamet pada sljedeće: COLOSSEO, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Vatikan... Za sve one koji nisu bili u prilici posjetiti Rim, sada možete ići sa nama na mjesta gdje su se odvijale najveće borbe gladijatora, potražiti sreću bacanjem novčića u poznatu fontanu, posjetiti španski trg, te obići Vatikan i uvjeriti se da je Mikelanđelo zaista bio genije.... Zar je potrebno više razloga za odlazak tamo? I ne zaboravite – SVI PUTEVI VODE U RIM!!!

FIRST MINUTE CIJENA CIJENA DO 10.10.2019. - 218 KM
REDOVNA CIJENA OD 11.10.2019. - 268 KM

Cijena uključuje:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV - VIDEO...)
  • 3 noćenja bez doručka (1/3, 1/4 ili 1/5 sobe) u bungalovima ili chaletima (Camping Village Roma)
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

Cijena ne uključuje:

  • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i klubove:
  • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 10 KM
  • Doplata za 1/2 (dvokrevetnu) 50KM ili 1/1 (jednokrevetnu) sobu 80KM
  • Turističku taksu u iznosu 2 € po noćenju (Total 6 €)

Napomena: Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.

Program putovanja:

1. DAN – 21.11.2019. (Četvrtak) Sarajevo, Zenica, Doboj, Banja Luka (ili Tuzla)
Polazak sa dogovorenog mjesta u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

2. DAN – 22.11.2019. (Petak) - RIM (OBILAZAK GRADA)
Ulazak u regiju Lacio i dolazak u vječni grad Rim u podnevnim satima. Smještaj u Camping Village Roma kompleks a nakon kraćeg odmora slijedi popodnevni fakultativni obilazak prijestolnice Italije: mješavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osjetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra svijeta - Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog zivota antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vrijeme provedite šetajuci šoping ulicom Via del Korso ili osjetite noćnu draž svjetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafanicama Rima. Noćenje.

3. DAN – 23.11.2019. (Subota) – VATIKAN - TIVOLI
Mogućnost fakultativne posjete Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umjetnika Berninija.

U poslijepodnevnim satima izaberite slobodno vreme u gradu ili poslijepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este objektom koji je pod zastitom UNESCO-a a plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rim.
Nakon posjete Tivoliju, povratak u kamping i pripreme za večernji odlazak u neki od poznatih rimskih klubova. Povratak u kamping. Noćenje…

4. DAN – 24.11.2019. (Nedjelja) – RIM - NAPULJ
Fakultativni izlet do prijestolnice juga Italije, Napulja, sa najznačajnijim znamenitostima centra grada: Catel Nuovo, Opera San Carlo, Galleria Umberto I, Piazza del Plebiscito, Statua di Augusto, Castel dell Ovo, shopping ulica Via Toledo,itd… Slobodno vrijeme za šetnju i šoping. Preporuka je odlazak u jednu od najstarijih, a po mnogima i najboljih picerija svijeta, Pizzeria Brandi. Slobodno vrijeme možete ispuniti I odlaskom do Caffe bar Nilo gdje se nalazi oltar posvećen legendi ovog grada Armandu Diegu Maradoni. Nakon slobodnog vremena, povratak u Rim. Mogućnost fakultativnog odlaska u neki od poznatih rimskih klubova. Noćenje.

5. DAN – 25.11.2019. (Ponedjeljak) COLLOSEUM
Check out iz bungalova i polazak prema centru grada. Slobodno vrijeme u centru grada ili mogućnost fakultativnog izleta “Priče gladijatora i imperatora” na kojem ćete uz vođenje lokalnih vodiča imati priliku ući u Koloseum i Rimske forume i saznati sve tajne koje se vežu sa život najpoznatijih rimskih gladijatora i imperatora. Slobodno vrijeme u Rimu do kasnih podnevnih sati. Polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Italiju.

6. DAN – 26.11.2019. (Utorak) BiH
Dolazak u BiH u podnevnim satima.

SA