This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

GIARDINI NAXOS – CATANIA – TAORMINA – SAVOCA – ETNA – SIRACUSA – NOTO

Tajnovita Sicilija, ostrvo u srcu Sredozemlja, ponosi se bogatom historijom, mitovima i legendama. Šaroliki krajolik Sicilije nudi nam sve od obalnog područja do planinske unutrašnjosti i plodnih visoravni... Zbog svog geografskog položaja Sicilija je pravi lonac za taljenje i mjesto gdje se susreću sjevernoafrička, arapska i evropska kultura. Tako je Sicilija zemlja sa svojim jezikom, temperamentnim stanovništvom i mnogim tajnama zapisanima na kožu istraživačkog duha hedonističkih putnika!
„Kad vidite Siciliju, vidjeli ste cijeli svijet“ – uzrečica je to s kojom bi Vam mnogi Talijani pokušali opisati ljepote svog ostrva. Nepregledne obale, uske ulice, planine i vulkani, vinogradi i polja žita, maslinici i plantaže agruma, brojni kulturni spomenici, zanimljiva prošlost i stanovnici te ukusna jela i odlično vino – samo su neke od vrlina ovog otoka. Mjesto je to gdje se legende i mitovi idealno stapaju sa stvarnošću. Sicilija je ostrvo gostoprimstva na kojem ćete se uvijek osjećati dobrodošlima i mjesto na kojem ćete se osjećati posebno!
Na ovom putovanju iskoristite priliku i posjetite Arhimedovu Siracuzu, osvojite Etnu, najveći aktivni vulkan na svijetu i posjetite baroknu Katanju u nezaboravnom obilasku grada, zatim obiđite Taorminu i Savocu živopisna mjestašca koja su inspirisala Francisa Forda Coppolu da snimi kultnu trilogiju „Kum“, odmorite se u prekrasnom Notu, vjerovatno najljepšem gradiću na ostrvu.

CIJENA: 799,00 KM/osoba (first minute ponuda za rezervacije do 20.01.2020.)
Cijena nakon 20.01.2020. god. iznosi 899,00 KM

U cijenu je uključeno:

 • Avio charter prijevoz na relaciji Sarajevo – Catania – Sarajevo (20kg čekirani prtljag + 7kg ručni prtljag),
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
 • Smještaj u hotelu 3* u oblasti Giardini Naxos ili obližnjoj regiji na bazi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i/ili trokrevetnim sobama,
 • Ulazne takse u gradove na Siciliji,
 • Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:

 • Aerodromske takse 150,00 KM,
 • Ketering tokom leta (let traje samo cca 1 sat i 15 minuta!)
 • PZ osiguranje 10,00 KM,
 • Fakultativni izleti (Izlet u Sirakuzu 30,00 EUR/60,00 KM – obavezan izlet, Izlet u Taorminu i Savocu 45,00 EUR/90,00 KM, izlet na Etnu i Cataniu 45,00 EUR/90,00 KM, izlet u Ragusu i Noto 55,00 EUR/110,00 KM, odlazak u shopping centar Sicilia 20,00 EUR/40,00 KM),
  Fakultativni izleti uplaćuju se u agenciji najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje. Agencija ne garantuje dostupnost i gore navedene cijene izleta nakon 26.03.2020.g.
 • Boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela (2,00 - 5,00 EUR po osobi po noći),
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 240,00 KM.

Popusti:

 • Popust za jedno dijete 2-6 godina u pratnji 2 odrasle osobe – 150,00 KM
 • Popust za jedno dijete 6-12 godina u pratnji 2 odrasle osobe – 100,00 KM

VAŽNE NAPOMENE:
* Kod charter letova moguća je promjena satnice leta u polasku i u povratku. Agencija zadržava pravo promjene satnice leta ili promjene avio prijevoznika u slučaju nepredviđenih okolnosti. U slučaju kašnjenja letova u odlasku ili u povratku isključivu odgovornost snosi avio kompanija.

- Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
- Realizacija fakultativnih izleta na minimum 40 prijavljenih putnika po izletu.
- Kalkulacija je rađena na bazi minimum 100 putnika.
- Za rezervaciju putovanja potrebno je uplatiti 30%, a ostatak najkasnije 15 dana prije polaska.
- Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

CT