This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies.

Venecija je uz Pariz vjerovatno najromantičniji grad na svijetu! Tako će Vam barem reći oni zaljubljeni, ali da taj grad posjeduje posebnu ljepotu i šarm, to zaista svi već znaju. Venecija je grad koji jednostavno morate vidjeti i doživjeti, ako jeste, a i ako niste zaljubljeni. Ako niste zaljubljeni, u Veneciji ćete se sigurno zaljubiti, možda u stare građevine i arhitekturu, u bašte i balkone pune cvijeća, u neprevaziđenu italijansku hranu, u gondolijere i gondole, u predivnu muziku, u golubove na trgu sv. Marka! Za ljubav svugdje ima mjesta, a kada je to u Veneciji onda je to zauvijek.

CIJENA: 109,00 KM* (FM ponuda za prvih 20 rezervacija)
Redovna cijena aranžmana iznosi 149,00 KM.

U cijenu je uključeno:

  • Prijevoz Centrotransovim autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima, WC),
  • 1 noćenja s doručkom u hotelu 3* u oblasti Veneto (Lido di Jesolo, Noventa di Piave, San Dona..)
    u dvokrevetnim sobama prema programu,
  • Troškovi organizacije putovanja, usluge pratioca grupe

U cijenu nije uključeno:

  • Fakultativni izleti (Venecija 20,00 EUR, Verona+Padova 25,00 EUR, (paket 40,00 EUR/80,00 KM)
  • Polica međunarodnog putničkog osiguranja 6,00 KM,
  • Doplata za 1/1 sobu 45,00 KM
  • Obavezna gradska komunalna taksa za hotele u Lidu di Jesolu i okolini 1,80 EUR/osoba (plaća se na recepciji hotela

* Kalkulacija je rađena na bazi minimum 50 putnika.

Program putovanja:

1.DAN, 14.02.2020. (PETAK), SARAJEVO – BANJA LUKA – ZAGREB – VENETO
Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu. Polazak autobusa u 17.00h. Putovanje na relaciji Sarajevo – Zenica (18.30) - Doboj (20.30) – Banja Luka (22.30) – Zagreb – Ljubljana – Trst - Veneto. Noćna vožnja.

2. DAN, 13.02.2020. (SUBOTA), VENECIJA
Pauza za shopping ili kafu u tržnom centru Palmanova. Po dolasku do luke Punta Sabbioni slijedi fakultativni izlet brodićem do Venecije. Razgledanje grada smještenog na 120 ostrva sa 177 kanala i 400 mostova: Tamnica, Most uzdaha, Duždeva palata, Trg sv. Marka, bazilika, Most Rialto, Kanal Grande... Slobodno vrijeme za učestvovanje u karnevalskim događanjima. U kasnim popodnevnim satima slijedi povratak brodom do luke i odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN, 14.02.2016. (NEDJELJA), LIDO DI JESOLO – VERONA – BiH
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativno odlazak u obilazak Verone, grad Romea i Julije. Slijedi obilazak grada: Arena, Piazza Bra, Piazza della Erbe, Piazza della Signoria, Julijina kuća... Slobodno vrijeme. U ranim večernjim satima slijedi povratak prema BiH preko Slovenije i Hrvatske. Dolazak u Sarajevo u kasnim noćnim satima.

CT